Vagy talkedli? -nem tudom biztosan a nevét, de az elkészítése sip-sup megy nekem.
Tulajdonképpen palacsinta tésztából készül , de jóval sűrűbbre kavarjuk és adnunk kell hozzá egy kis langyos,cukros tejben felfuttatott élesztőt. Várni, hogy megkeljen és kevés ,de forró olajban evőkanálnyi tésztát teszünk a palacsinta sütőben három halomban és mindkét oldalon átsütjük. Hasonlít a fánkra, de az íze mégis jellegzetesen tarkedli íz.
Fogyasztható vaníliás porcukorral leszórva, lekvárral, sőt ha több sóval kavarjuk, tejfellel is megkenhetjük, sajttal is megszórhatjuk. Ekkor sós süteményünk lesz.
Egy tárkonyos zöldbableves, benne egy kis kalbász után kitűnő második fogás.
Anyukám sokszor megsütötte ezt a kiadós tésztát a nagy család örömére.
Tulajdonképpen palacsinta tésztából készül , de jóval sűrűbbre kavarjuk és adnunk kell hozzá egy kis langyos,cukros tejben felfuttatott élesztőt. Várni, hogy megkeljen és kevés ,de forró olajban evőkanálnyi tésztát teszünk a palacsinta sütőben három halomban és mindkét oldalon átsütjük. Hasonlít a fánkra, de az íze mégis jellegzetesen tarkedli íz.
Fogyasztható vaníliás porcukorral leszórva, lekvárral, sőt ha több sóval kavarjuk, tejfellel is megkenhetjük, sajttal is megszórhatjuk. Ekkor sós süteményünk lesz.
Egy tárkonyos zöldbableves, benne egy kis kalbász után kitűnő második fogás.
Anyukám sokszor megsütötte ezt a kiadós tésztát a nagy család örömére.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése