Embermesék

Statisztika

2010. május 21., péntek

Szavalóverseny. Döntő

Berettyóújfaluban a mai napon rendezték meg "Gondoskodás, szeretet" címszó alatt a versenyt.
Pontosan nem tudom, de legalább 15-15 fő jutott a térségből a döntőbe: állt. iskolások és nyugdíjasok.
Hoztak sok szép verset a fellépők, kevésbé szépeket is, már mint a személyes véleményem szerint. Én ugyanis az igazi költők verseit kedvelem, legyen az bármely nemzetiségű, de az írogató költőcskék verseit már nem annyira. Utóbbiakat én túl sziruposnak, negédesnek tartom. Persze hallgatója válogatja. Most mindjárt ellent is mondok saját magamnak, mert a második helyezett - akit én szívem szerint első helyre tettem volna, ha én vagyok a zsűri - olyan frappánsan adta elő a saját életéről írt verset, hogy csak bámultunk. Erre mondják, hogy őstehetség.
Aztán meg az előadásmód: Annyi mindenképpen elvárható, hogy a vers hiba nélkül legyen elmondva, figyelve az írásjelekre. Mert ha nincs a sor végén pont nem kéne megállni, és hát a hangsúlyozás nagyon lényeges. Voltak, akik tudták ezt s voltak, akik nem. Azért a döntőben már nem illik olvasni a verset, azt is akadozva.
No elég a kritikából, most következik a pozitívum: Egy tündéri kis termetű, de már másodikos kisfiú bátran, hangosan, hangsúlyozva adta elő a választott verseit, kapott is különdíjat. Ahogyan a mi klubvezetőnk, aki megríkatta a közönséget a verseivel szintén különdíjat kapott .
Volt aztán első, második, harmadik díj iskolásoknak és idősöknek külön-külön. Az első díj egy balatoni nyaralás két személyre. A második és harmadik díjazott pénzjutalomban részesült, amit vásárlási utalványban kapott meg.
A rendezvény közel négy óra hosszat tartott, a szünetet pogácsa, üdítő kínálással töltötték ki és egyéb programokkal. Hogy a hastánc és a társastánc hogy került egy szavaló verseny döntőjében azt nem tudom, viszont a zsákai énekes és a peterdi nótakör nagyszerű volt.
Mindent összevetve mégiscsak tartalmas délutánt töltöttünk el.

1 megjegyzés:

  1. Köszönöm a beszámolót! El nem tudom képzelni, hogy milyen jól szórakoztál!

    VálaszTörlés