2010. május 11., kedd
Akác és bodza
Májusban a kezdődő nyár illatát sodorja a szél. Édeskés akác és bodza illatot.
Mélyen beszívom az akác illatát abból a csokorból, amit minden tavasszal török az alacsonyabb akácfákról, azt sem bánva, hogy a tüske megszúrja az ujjamat. Nem tart soká a vázában, hamar lehervad, de ki nem hagynám semmiképp. Talán még az álmom is szebb lesz az illatától.
Aztán a bodza. Belőle készül minálunk literszámra a bodzaital. Néhány, szárától tövig vágott virág - úgy 6-8 db. Szűrőn átmosom, berakom egy három literes befőttes üvegbe, rákarikázok egy megsikált citromot és bele teszek 5-6 db. teaízesítő tablettát. Tele engedem vízzel lefedem és huszonnégy órát hagyom, hogy kiengedje a muskotályos ízét. Leszűröm és bele keverek 20-30 dkg. cukrot ízlés szerint. Lehűtve nagyon finom. Lányom szerint benne a nyár íze. Sokáig nem tárolható, de ez nem gond, úgyis elfogy hamarosan és készülhet az új adag.
Címkék:
személyes
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Ízes, illatos! Tetszik!
VálaszTörlésÉn is imádom!
VálaszTörlés