Egy öt literes befőttesüveget nyakig engedjük hideg csapvízzel. Bele karikázunk egy megsúrolt nagy citromot. Szedünk hat szép egészséges bodzavirágok, leöblítjük, bele rakjuk az üvegbe. Tíz db. citrompótló tablettát is becsúsztatunk. Kistányérral letakarva a konyhában tartjuk huszonnégy órát, majd leszűrjük és 30-40 dkg. kristálycukrot keverünk bele. Üvegekbe töltjük, a hűtőből három napig fogyasztható az érdekes módon muskotály ízű nyári ital.
Télire szörpöt úgy készítünk, hogy a fentiek szerint áztatjuk a bodzavirágot egy nap, de utána felfőzzük 2 kg. cukorral, leszűrjük, újra forraljuk és lezárva alatta a gázt kb. 3 késhegynyi salicilt keverünk hozzá. Az előkészített üvegekbe töltjük gyorsan és száraz dunsztba tesszük. Itt érdemes két citromot használni, hogy intenzívebb legyen, sőt a cukrot külön megpirítva és felengedve a leszűrt lével aranyszínű lesz a szörp és kissé karamellízű.
Egészségetekre!
Télire szörpöt úgy készítünk, hogy a fentiek szerint áztatjuk a bodzavirágot egy nap, de utána felfőzzük 2 kg. cukorral, leszűrjük, újra forraljuk és lezárva alatta a gázt kb. 3 késhegynyi salicilt keverünk hozzá. Az előkészített üvegekbe töltjük gyorsan és száraz dunsztba tesszük. Itt érdemes két citromot használni, hogy intenzívebb legyen, sőt a cukrot külön megpirítva és felengedve a leszűrt lével aranyszínű lesz a szörp és kissé karamellízű.
Egészségetekre!
A frissítő nagyon finom! /Csak vigyázni kell a hideggel./ Köszi a receptet!
VálaszTörlés